Tänään sitten juhlittiin Jaxonville-kennelin 30-vuotista taivalta täällä Kaarolla. Eilen vielä näytti siltä, että vettä tulee taivaan täydeltä, mutta aamulla onneksi taivas alkoi sinertää ja aurinkokin näyttäytyi.
Valitettavasti monien päällekkäisten tapahtumien ja muiden yhteensattumien vuoksi moni kasvatinomistaja joutui perumaan tulonsa, mutta sitäkin useampi oli hengessä mukana! Perinteiseen tyyliin ensin kilistettiin kuohuviinilasit (minä jo pelkäsin, että kuinka tässä käy kun porukkaa saapui useassa erässä ja kilistelin sitten aika monta kertaa :-)... ) ja sen jälkeen käytiin kahvin ja Rauängin Marin tekemän upean kakun kimppuun!
1808362.jpg
Eihän tuota meinannut raskia rikkoa, mutta onneksi saatiin kuva talteen tästä todellisesta taideteoksesta!  Hieman ruusukkeen nauhat sulivat yöllä jääkaapissa, mutta muuten koko komeus tuli ehjänä pöytään asti. Kiitos Mari, kakku oli aivan ylihyvää!
Siinä sitten seurusteltiin kaikessa rauhassa ja osa vieraista joutui jo rientämään seuraaviin pippaloihin - näitähän Suomen suvessa riittää!  Jossain vaiheessa huomasin, että osa porukoista häipyi johonkin... ja sitten repesi!
1808357.jpg
Sirkku ja Riitta lähestyivät vakavan näköisenä ja muut vieraat ryhmittyivät sivummalle... sain kuulla puheen, josta en enää muista mitään, sillä minulle ojennettiin lahja, jollaista en ikinä villeimmissä unissanikaan olisi osannut kuvitella saavani!
1808358.jpg

1808361.jpg
Olin aivan sanaton, sillä tämän tyyppistä esinettä olen etsinyt 1990-luvun alkupuolelta asti -
kuitenkaan löytämättä - siitä yksinkertaisesta syystä, että niitä ei ole ollut olemassakaan. Suuri joukko upeita ja ihania ihmisiä, kasvattieni omistajia - olivat saaneet aikaan jotakin aivan erityistä ja ikimuistoista! Tässä se on:
1808389.jpg
Taiteilija Maria Brouillardin tekemä pronssiin valettu Jaxonville-göötti! Teoksen arvon kohottaa rahassa mittaamattomaksi se, että se on tehty jaxonville-kennelin 30-vuotisen olemassaolon kunniaksi, eikä toista samanlaista ole olemassa. Erityistä arvoa teokselle antaa mielestäni se tosiasia, että patsas ei ole kopio kenestäkään göötistä eikä sitä ole tehty minkään kuvan tai yhden mallin perusteella. Taideteos on syntynyt taiteilijan työn tuloksena kun hän on tutustunut rodun eri edustajiin ja tätä työtä varten seurannut ja tutkinut niitä. Tuloksena on täydellisesti taiteilijan näkemys rodun edustajasta ja mielestäni hän on onnistunut erinomaisesti. Patsaan göötti on selvästi rotunsa edustaja ja erityisesti taiteilija on onnistunut luomaan göötin, jonka ilme ja olemus kuvastavat rodulle ominaista valppautta ollen silti rauhallinen ja itsevarma. Pronssigöötti seisoon omilla tassuillaan ystävällisen tarkkaavaisena ja valmiina toimintaan jos se on tarpeen aivan kuten oikeakin göötti parhaimmillaan tekee.  Teos on signeerattu ja numeroitu numerolla 1/8. Taiteilija on jättänyt itselleen oikeuden halutessaan tehdä 7 kopiota lisää, mutta vaikka niitä tehtäisiinkin, niin ne ovat aina vain kopioita! Tämä tässä on aina se ensimmäinen ja ainoa oikea!
Maria Brouillard on syntyperältään Belgialais-Ruotsalainen, asuu Belgiassa ja on kuuleman mukaan kova Suomi-fani sekä myös puhuu Suomea!
Raili Manninen on tehnyt kuvateoksen patsaan valmistumisvaiheista ja se on nähtävissä tämän linkin takaa:
http://picasaweb.google.com/A.Almera/GTtiveistosSyntyy?authkey=-ZUexhdAuTQ

En osaa pukea sanoiksi mitä tunnen tämän lahjan saatuani. En milloinkaan kuvitellut edes saavani minkäänlaista lahjaa, ajattelin vain, että kilistetään kuohuviiniä ja jutellaan mukavia ilman muita sen suurempia manööverejä... tähän patsasprojektiin oli osallistunut suuri joukko kasvatinomistajia joiden nimi löytyy tehdystä hienosta kortista, jota koristavat heidän koiriensa kuvat!
Kiitos rakkaat ystävät - liikutukseltani en osaa muuta sanoa!
1808391.jpg
Sain tehtäväksi tunnistaa kuka koira on missäkin kuvassa... aikaa tämä ilta... ei oo reiluu - ensin pannaan toisen pää ihan sekaisin ja sitten esitetään tollasia vaatimuksia! Täytyy tunnustaa, että muutama naama ja nimi ovat vielä kohtaamatta...

Kamerankin älysin kaivaa vasta kun osa vieraista oli jo lähtenyt, mutta tässä  muutamia kuvia
1808371.jpg
Pöydässä patsaan alla on gööttipalapeli! En tiennyt sellaistakaan olevan olemassa, mutta Tiinapa oli sellaisen löytänyt. Sain myös aivan ihanan koirakirjan, jossa riittää lukemista pitkäksi aikaa ja moneen kertaan. Se on J.C. Suaresin "valloittavat koirat" - kirja, johon on koottu Suaresin parhaat palat ja yli 230 upeaa mustavalkokuvaa monilta tunnetuilta ja tuntemattomilta taiteilijoilta! Upea teos kerta kaikkiaan! Kiitos Tiina! 
1808374.jpg
Tiina edusti juhlissa kaikkia Jaxonville-johdannaisia, joita niitäkin on tässä maassa jonkinmoinen joukko.
Kiitos myös Länsigöötanmaanpystykorvat-Västgötaspetsen ry:n johtokunnalle kauniista kortista ja mieltä lämmittävistä sanoista!
1808380.jpg
Tässä Sirkku kiusaamassa nälkäkuoleman partaalla riutuvia Mattia, Andyä ja Kaisaa...
1808384.jpg
ja tässä oman Elmon kanssa... miten minulle tuli tässä kohtaa mieleen se, että sanotaan koirien ja omistajien alkavan muistuttavan toisiaan? Näkeekö joku muukin näissä kahdessa samaa näköä?
1808388.jpg
Tässä saa sitten loppu kakku kyytiä... toivottavasti ei kenellekään iske ainakaan pahempaa vatsatautia ensi yönä....

Vielä kerran kaikki!
Suurkiitokset, teitte tästä päivästä ikimuistettavan!