Tehtiin pieni kesälomamatka Liettuaan kun en ole koskaan siellä käynyt. Luonnollisesti piti "syyksi" keksiä koiranäyttely ja sopivasti löytyikin Liettuasta kaksi näyttelyä saman viikonlopun aikana Siluten kaupungista.

Mukaan lähti koko perhe, Andy-iskä, janoinen äiti Bessi sekä tyttärensä Kaisa. Kaisan kohdalla oli pieni toivo myös Balttian valionarvosta, siltä kun puuttui vaan tuo Liettua. Bessillä ja Andyllä ei Baltian maiden valionarvoja ole kuin Virosta.

1697327.jpg

1697306.jpg

Latviassa pysähdyttiin upealle hiekkarannalle, jossa ei näkynyt ristin sielua ja koirat nauttivat täysin siemauksin!

1697308.jpg

1697310.jpg

1697311.jpg

1697321.jpg

1697323.jpg

1697329.jpg

Majapaikkamme Silutessa oli isokokoinen omakotitalo, josta saimme koko alakerran sauna/takkatupa/baariosaston haltuumme. Koiria varten oli suurikokoinen aidattu piha, jossa ne saivat temmeltää mielin määrin. Tätä paikkaa voin suositella kaikille sillä suunnalla koirien kanssa matkaaville. Omistajapariskunta on hoitaa paikkaa vähän niin kuin harrastuksena ja saadakseen uusia tuttavuuksia. Rouva tekee ateriat juuri toivomusten mukaan ja "kaikki käy". Englantia eivät kumpikaan puhu, mutta saksa ja venäjä sujuvat.

1697319.jpg

1697314.jpg

Näyttelypaikka oli hienolla paikalla veden äärellä ja sielläkin toisella puolella upea hiekkaranta - jossa ei kyllä auringonpalvojia näkynyt. Säiden puolesta olisi kyllä voinut.

1697304.jpg

1697302.jpg

Rotumme arvosteli molempina päivinä Puolalainen tuomari. Lauantaina Henryk Stepka ja sunnuntaina Malgorzata Lorenc. Lauantaina oman kehämme tuomari otti myös vitosryhmän. Parikilpailun arvosteli Liettualainen tuomari nimeltään Nijole Zieniene. Näyttelyssä oli hyvin kansainvälinen tunnelma, siellä oli koiria kotimaan lisäksi Suomesta, Virosta, Liettuasta, Venäjältä, Valko-Venäjältä, Puolasta, Saksasta ja itävallasta sekä Sveitsistä. Muita gööttejä kuin omani ei ollut paikalla ja rotu herätti runsaasti kiinnostusta. Arvelivatpa jotkut niiden olevan jonkinlaisia susi-risteytyksiä. Eniten paikalla oli labdadorinnoutajia sekä kultaisia noutajia, mutta myös erilaiset molossityyppiset suuret koirat olivat suosittuja. Myyntikojuissa oli todella korkeatasoista tavaraa, jonka hintataso oli kotimaistamme edullisempaa. Erilaiset kiilteet, koirien vaatteet ja jopa meikit (huulipunaa ja kynsilakkaa!) olivat hyvin esillä. Varsinkin venäläisillä näytti olevan runsaasti rahaa käytettävissä kaikenlaiseen koirien koristeluun ja yleinen oli näky, jossa koiran omistaja ja/tai kasvattaja oli vain mukana, "palvelusväki" hoiti koirien trimmaamisen, ulkoiluttamisen ja esittämisen.

1697332.jpg

1697330.jpg

Lauantaina Andy oli ROP ja Bessie VSP. Molemmista tuli siis Liettuan valioita. Andy sijoittui lisäksi ryhmässä neljänneksi ja Andy+Kaisa parikilpailussa kolmanneksi. Sunnuntaina Andy jatkoi ROP-linjaa ja tällä kertaa VSP oli Kaisa, josta myös tuli Liettuan valio ja lisäksi Balttian valio! Ei turha reissu :-). Sunnuntaina emme jääneet ryhmiin vaan suuntasimme kohti Riikaa, jossa vietimme illan ja seuraavan aamupäivän.

1697307.jpg

Näitä kavereita näkyi Liettuan puolella lähes joka torpan kyljessä, mutta latvian puolella niitä oli vähemmän.