Ihan kuin synttärien kunniaksi tuli kennelliitosta kirje, jossa kerrottiin. että "Suomen Kennelliiton hallitus on myöntänyt Teille Vuolasvirta-palkinnon. Lämpimät onnittelumme."  Palkinto tuli siis gööttikasvatuksesta.  Seuraavassa palkinnon säännöt:

LAURI VUOLASVIRTA –PALKINNON SÄÄNNÖT

Hyväksytty valtuustossa 24.11.2002. Voimassa 1.1.2003 alkaen.

Tarkoitus

Koiranjalostuksen kehittämiseksi ja edesmenneen taitavan kynologin DI Lauri Vuolasvirran ansioiden kunnioittamiseksi on Suomen Kennelliitto – Finska Kennelklubben ry. perustanut tämän Lauri Vuolasvirta –palkinnon, jonka SKL-FKK myöntää korkeimpana huomionosoituksena ansioituneille koirankasvattajille.

Myöntämisperusteet

Kasvattajan täytyy olla ollut yhtäjaksoisesti viimeiset kymmenen vuotta SKL-FKK:n jäsenenä sekä anomishetkellä SKLFKK:n ja sen rotujärjestön jäsen, jonka alaista rotua anomus koskee. Kasvattajalla on oltava kennelnimi ja hänen toimintansa on oltava kasvattajasitoumuksen mukaista moitteetonta ja esimerkillistä. Kennelneuvoja suorittaa tarkastuskäynnin Vuolasvirta-palkinnon anojien luona.

Palkinnon myöntää SKL-FKK:n hallitus kasvattajan anomuksesta. Väärien tietojen perusteella myönnetty palkinto voidaan peruuttaa. Yksittäinen palkinto myönnetään kasvattajalle vain yhden kerran yhden rodun kasvattamisesta. Samaksi roduksi katsotaan tässä yhteydessä kaikki muunnokset, joilla on yhteinen FCI:n rotumääritelmä ja joilla näyttelyiden järjestämisohjeen kohdan 1.1.4 mukaisesti on mahdollista rodusta toiseen siirto.

Kasvattajan ansiot määräytyvät hänen kasvattamiensa koirien määrän ja niiden saavuttamien käyttökoe- ja näyttelytulosten perusteella näihin sääntöihin liittyvän pistetaulukon mukaisesti.

Palkinnon anominen

Palkintoa anotaan SKL-FKK:n vahvistamaa lomaketta käyttäen. Palkintoanomukseen liitetään rotujärjestön ja mahdollisen rotua harrastavan yhdistyksen lausunto. Anomuksen voi tehdä vain kasvattaja itse ja kahden henkilön anoessa palkintoa tulee anomuksessa olla molempien anojien allekirjoitukset.

Anominen on suoritettava ennen marraskuun loppua. Palkinto voidaan jakaa seuraavan vuoden aikana hallituksen päättämän arvovaltaisen kenneltilaisuuden yhteydessä.

Lauri Vuolasvirta –palkinnon ansiopistetaulukko ja pisteiden laskuperusteet

- 10 perättäisen kyseisen rodun pentueen rekisteriin merkitty pentulukumäärä on kyseiseltä kasvattajalta vaadittava pistemäärä. Esim. jos kymmenessä pentueessa oli yhteensä 51 pentua, pisteluku on 51. Saavutettujen pisteiden tulee jakautua näissä pentueissa vähintään 10 koiran osalle.

- Vähintään 30 % kaikista anomuksessa mainituista koirista on oltava palkittu näyttelyssä laatuarvostelun 1:llä palkinnolla / arvosanalla erittäin hyvä tai palkittu valionarvoon vaadittavassa rodunomaisessa käyttökokeessa tai saanut hyväksytyn suorituksen luonnetestissä, mikäli se on rodulla vaatimuksena valionarvoon.

- Ensimmäisen pisteisiin laskettavan pentueen syntymästä tulee palkinnon anomisvuonna olla kulunut vähintään 5 ja enintään 15 vuotta. Kaikkien pentueiden pitää olla rekisteröity kasvattajan kennelnimellä eikä samojen pentueiden perusteella saa olla myönnetty toisen kasvattajan Vuolasvirta-palkintoa.

- Vähintään 50% vaadituista pisteistä on saavutettava koirilla, joiden vähintään toisena vanhempana on oltava kasvattajan oma kasvatti.

Koirat ansaitsevat pisteitä seuraavasti:

- Koira saa pisteitä näyttelyistä ja kokeista. Koiraa kohden hyväksytään yksi käyttökoepistemäärä ja yksi näyttelystä saatu pistemäärä, korkein mahdollinen molemmista.

- Mikäli koiralle halutaan laskettavan pisteitä ulkomaisista tuloksista on kasvattajan itse toimitettava todistukset koiran saavutuksista anomuksen mukana. Pistetaulukon kahden (2) pisteen arvoisista suorituksista saa kuitenkin pisteitä vain Suomessa saavutetun tuloksen perusteella.

Pistetaulukko:

SERT 2

AVA, TVA, JVA, CACIT ym. 5

CACIB 3

KVA 8

MVA 4

muut kans.väl valionarvot (esim. AVA) 10

KANS MVA 7

KANS KVA 15