Aamulla pakkasimme autoon Raisiosta tulleen Sarin ja Kumman (Jaxonville Kumman Kaa) Kaisan (Jaxonville Kappas Vaan) ja Heddan (Stenrikas Hurtiga Hedda), joka lähti harjoittelemaan näyttelykuvioita elämänsä ensimmäiseen näyttelyyn. Kaisa ja Kumma täyttivät 6 päivää sitten 2 vuotta ja esiintyivät näin ollen ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa, Hedda taas täytti viime viikolla 7 kk ja pääsi näin ensimmäisen kerran osallistumaan pentuluokkaan.

Hedda ei ole näin pitkää automatkaa koskaan tehnytkään, ja vähän näytti olevan matkapahoinvointia, mutta perille selvittiin kuitenkin pelkällä kuolaamisella, onneksi mitään isompaa ei tullut ylös.

Tuomarina toimi Ritva Raita. Heddasta hän lausui näin:

"Sopusuhtainen, lupaava nartttu, jolla erittäin hyvä pää, ilme, korvat ja purenta. Hyvin kulmautunut sekä edestä että takaa, mutta lihaksia saisi olla enemmän. Pehmeä pentuturkki. Luonnontöpö. Liikkuu takaraajat längellä."

PEK 2 KP

Ihan kelpo arvostelun Hedda sai, lihaksia saisi tosiaan olla enemmän, mutta kyllä se kolmen viikon pakollinen paikallaanolo varmasti on osaltaan vaatinut veronsa lihaksistossakin.

Kaisan arvostelu ja tulos oli seuraavanlainen:

"Luonnontöpö. Erinomaista tyyppiä oleva narttu, jolla erittäin hyvä pää ja kauniit pienet korvat, jotka se makupalaa kerjätessä pitää takana. Hyvät mittasuhteet. Hyvin kulmautunut ja liikkuu kaikin puolin hyvin. Iloinen."

AVO ERI 2 PN2 Vara-Sert

Näyttelypaikkana toimi urheiluhalli, jossa oli erittäin liukas lattia. Olin iloinen siitä, että molemmat koirat liikkuivat liukkaasta alustasta huolimatta reippaasti ja varsinkin Heddan kohdalla näytti, että taannoinen tragedia ei ole jättänyt siihen mitään erityisiä pelkoja muita koiria kohtaan.