Ovat syntyneet. Valitettavasti eivät niin kuin olisin toivonut vaan leikkausta tarvittiin. Illalla klo 19 Bessi laski vedet syliini ja sen jälkeen sillä oli hyvin voimakkaita polttoja puolitoista tuntia, mutta mitään ei tullut ulos. Siinä vaiheessa näkyi tumman vihreää vuotoa, joka kertoi siitä, että jollakulla olivat asiat huonosti. Onneksi olin sopinut eläinlääkärin kanssa varuillaan olosta ja pääsimme klinikalle heti. Bessie leikattiin ja pentuja oli... yllätys, yllätys... ei kahdeksaa kuten ultrassa näkyi - vaan neljä. Neljä oli hävinnyt johonkin matkalla. Näistä neljästä yksi oli käytännössä melkein kuollut, eikä sitä alettu väkisin elvyttämään.

Jäljelle jäi kolme pentua, yksi komea töpö uros sekä kaksi narttua, töpö ja pitkähäntäinen. Toistaiseksi kaikki on ihan hyvin, Bessi nyt tietenkin on vähän tokkurainen, mutta kovasti se jo koittaa hoitaa pentujaan.

486080.jpg

Poika laitimmaisena oikealla.  Sen syntymäpaino oli 319 g,  isompi tytöistä painoi 250 g  ja pienempi 210 g. Kuollut tyttöpentu oli suurin piirtein saman kokoinen isomman siskonsa kanssa. Se oli myös töpö.