Ennätysmäärä gööttejä, 48 kpl,  oli ilmoitettu Tampereelle Nils Molinin arvosteltavaksi.

Hedda esiintyi pentuluokassa saaden KP:n ja ollen ROP-pentu. Molin arvioi Heddan näin:

"Mycket vackert huvud, bra nosparti och stop. Korrekta öron. Bra front. En aning för avfallande kors. Rös sig mycket bra fram."

Juniorinartuissa esiintyi Justi l. Jaxonville Leora Leimahdus. Molin ei tällä kertaa nähnyt Justin kauneutta vaan arveli sen olevan kovin takakorkea ja antoi H:n :-(.

Avoimissa nartuissa oli mukana kolme K-tyttöä, nimittäin Kumma, Karkki ja Kaisa. Kaikki saivat ERI:n ja järjestys oli  avo 1 Kumma, avo 2 Karkki ja avo 3 Kaisa. Kumma pokkasi narttujen Sertin ja Karkki vara-sertin. Näin ollen

Kummasta leivottiin SUOMEN MUOTOVALIO!

484319.jpg

kuva: Jani Lehtonen

ensimmäisenä  K-pentueesta 2v ja 1 kk:n ikäisenä :-). Onneksi olkoon Sari! Sattuipa mukavasti, että Tuija oli nyt ottanut mukaansa sen Helsingin reissulta unohtuneen "Vuolasvirta-kuohuviinin" Nyt sille tuli hyvää käyttöä kun päästiin skoolaamaan Kumman valioitumista!  Kumma oli nyt sitten toinen Andyn jälkeläinen, josta tuli muotovalio - ei hassummin sekään :-).

Kaisasta Molin lausui seuraavasti:

"Utmärkt helhet, goda proportioner, mycket vackert huvud. Bra nosparti och bett. Utm. stop. Välkroppad. Mycket bra frambensvinklar, rör sig bra och har god päls."

Tuo "god päls" kyllä vähän nauratti, kun meinasin jättää koko otuksen kotiin kun se nimenomaan on tiputtanut kaikki karvansa...

Myös urosten Sert meni Andyn jälkeläiselle! Sen pokkasi "Rokki" l. Handskes Bror Björn (Pihlspetsens Andy Pandy - Jaxonville Jopas Jotakin). Lisäksi Rokki sai Vara-Cacibin, joka ymmärtääkseni muuttuu Cacibiksi. Onneksi olkoon Heljä! Siitä se lähtee, enää kaksi sertiä lisää ja Cacibeistakin lähti aika juoksemaan :-).

Juuri kun olin saanut jalkapohjat ottamaan maahan kiinni niin yksi possu pohjoisesta ihan muina miehinä kehotti kurkkaamaan Hipan (Jaxonville Kipin Kapin) blogiin.... no mitäs siellä.. ei mitään sen kummempaa, kuin että

Hippa oli tänään ollut Kemijärven ryhmänäyttelyssä ROP saaden myös ensimmäisen Sertinsä!!!

475703.jpg

Kuva: Saana Mäkelä

Ja Paula #%#""#¤#" ei voinut päivällä edes vihjaista tekstarilla... possu! Ei vaan SUPERONNITTELUT HIPALLE JA PAULALLE!  Kolmasosa valionarvosta on Hipallakin sitten jo plakkarissa :-). 

Nyt on kuudesta Jaxonville K-tytöstä jo VIIDELLÄ yksi tai useampi Sertti ja kaikilla ERI!  Cacibien metsästyskin on alkanut, Kaisalla on Cacib Ruotsista ja Virosta, Karkilla kaksi siirtyvää Va-Ca:a Suomesta ja Donalla yksi Va-Ca... Kun saadaan tämä FIN MVA-kisa :-) loppuun niin ruvetaanko jännäämään kenestä eka Intti... Ei vaan, ei mennä asioiden edelle! Hehkutetaan nyt tätä ensimmäistä FIN  -valiota ja jännätään että kuka onnistuu seuraavaksi :-).