Nyt on takki tyhjä.

Perjantaina yöhön klo 01:een asti viimeisiä valmisteluja, klo 05 ylös ja mutkan kautta Raisioon, jossa saman viikonlopun aikana oli kaksipäiväinen jalostustarkastus, Gööttiyhdistyksen johtokunnan kokous, M-pentueen pentutapaaminen, kolmen oman koiran  ja seitsemän kasvatin jalostustarkastus sekä yhdistyksen ylimääräinen yleiskokous...

Kaisa ja Hedda jalostustarkastettiin yleisarvosanalla "erinomainen tyyppi, hyväksytään jalostukseen" ja Andy kauheassa karvanlähdössä ja melkein kahden kuukauden ruokalakossa (kiimojen vuoksi) olleena yleisarvosanalla "erittäin hyvä tyyppi, hyväksytään jalostukseen". Andyhän on tarkastettu jo Ruotsissa, mutta toin sen nyt ihan mielenkiinnosta uudelleen. Jossain vaiheessa vertailen tuloksia. Kaikki kasvatit saivat joko erinomaisen tai erittäin hyvän yleisarvosanan. Kaksi P1-hammaspuutosta löytyi.

Kiitokset M-pentujen omistajille kun tulitte Raisioon tapaamiseen ja Suurkiitokset kaikille kasvattien omistajille, jotka toitte koiranne jalostustarkastukseen!

Alla olevissa kuvissa Ewa Sundinin tarkasteltavana kesäiseen tapaan pikku pikku bikineissä esiintynyt Jaxonville Kerta Kaikkiaan "Karkki" ja omistajansa Tuija Liukkonen.

740176.jpg

740177.jpg

Tarkastuspaikalta Tuija ja Karkki kiirehtivät sunnuntaina pidettyyn Kokkolan KV-näyttelyyn Zidy Munsterhjelm-Ehnbergin arvioitavaksi. Ei haitannut kesäpuku tällä kertaa, sillä Karkin tulos oli Val ERI1 pn1 Cacib ja ROP! Onneksi Olkoon Tuija :-) - taas kerran.

Saimme myös lopulta aikaiseksi kuvan Ruotsin erkkarin BIS-1 kasvattajaryhmästä! Tässä se on, kiitos Salla kuvaamisesta!

740099.jpg

Ruotsalaisilla jalostustarkastajille oli muuten mukanaan hieno yllätys! Keväisestä Ruotsin erkkarista olin jäänyt saamatta VSP-koiran kasvattajalle annettavan Hollannin gööttiyhdistyksen lahjoittaman kiertopalkinnon. Palkinto on lahjoitettu SKV:n 50v-juhlavuoden kunniaksi vuonna 1993 ja se kiertää ikuisesti. Sen ovat saaneet aikaisemmin seuraavat kasvattajat: 1993 Skogbygdens (Skogbygdens Häxan Hedvig), 1994 Skogbygdens (Skogbygdens Häxan Hedvig), 1995 Fennican (Fennican Hieno Helma), 1996 Kärradalens (Kärradalens Artiga Arne), 1997 Svedala (Svedala Lukas Lupus), 1998 Gunvor Hjelmqvist (Rulle),  1999 puuttuu kansiosta, 2000 Kärradalens (Kärradalens Artiga Arne), 2001 Tridents (Tridents Tuva), 2002 Skogbygdens (Skogbygdens Wiola af Bondestam), 2003 puuttuu kansiosta, 2004 Dangas (Dangas Agaton Sax-J), 2005 Grålötens (Grålötens Vandra Vidare), 2006 Pihlspetsens (Pihlspetsens Bitte) ja nyt sitten siis 2007 Jaxonville (Jaxonville Kappas Vaan) :-).

Palkinto on aivan mahtavan upea! Sen pitäisin kyllä mieluusti ihan omanakin.... Kokoa tällä komistuksella on halkaisijaltaan noin 50 cm!

740654.jpg

Viikonlopun menossa mukana olivat myös kaikki M-pennut. Olipa hienoa, että Sinäkin Eva pääsit mukaan ja saatiin kaikki kolme vielä samaan kuvaan. Kuvassa vasemmalta lukien Milla ja Eva, Maija ja Tuija sekä Matti ja Eeva.

740913.jpg

Sitten otettiin vielä kaikista "seisontakuva". Valitettavasti ruoho oli hiukan liian pitkää, vähän tassut katoavat ruohikkoon, mutta saa näistä nyt vähän käsitystä miltä lapsoset tällä hetkellä näyttävät. Ensin Milla,

741002.jpg

Sitten Maija,

741008.jpg

ja lopuksi vielä Matti, joka vetäisi oikein kunnon sakemanniseisonnat :-)

741019.jpg