976471.jpg

Bessie joutui tänään pieneen leikkaukseen ja lisäksi Bessiestä, Andystä ja Kaisasta otettiin karvanäyte DNA-määritystä varten.  Helppo homma, niskasta nyhtäistään pieni tuppo karvoja niin, että karvatuppi tulee mukaan. Sitten vaan minigrip-pussiin talteen ja lähetetään FinnZymes Diagnostiikkaan, josta sitten muutaman ajan kuluttua saa sen määrityksen. 1. Polven määritykset, kuten Andy ja Kaisa saavat merkinnän T ja Kaisa sitten merkinnän P, koska on jo toisessa polvessa DNA-määritetty. Jos kaikki puhdasrotuiset koirat DNA-testattaisiin niin sekarotuisuusepäilyt voitaisiin unohtaa kokonaan... Suosittelen, hintakaan ei ole mahdoton, testitulos maksaa 45 euroa per koira ja lisäksi tulee 30 euron käsittelymaksu 1-6 koiran määrityksistä. Mikäli samassa lähetyksessä on yli kuusi koiraa jää tuo 30 euron maksu pois. Mikäli näytteen haluaa viralliseksi ja kennelliiton hyväksymäksi, pitää näytteenottajan olla joko kennelneuvoja tai eläinlääkäri, joka tarkastaa myös tunnistusmerkinnän.

Polveutumisen määrittämisen ja varmistamisen lisäksi DNA-testatun koiran tunnistaminen mahdollisissa varkaus- ja/tai katoamistapauksissa tulee 100%:n varmaksi. Tatuointi voi haalistua niin, ettei siitä enää saa selvää ja mikrosiru voi lakata toimimasta, mutta DNA säilyy samana takuuvarmasti :-). Lisää asiasta kerrotaan FinnZymesin sivuilla osoitteessa :

http://www.diagnostics.finnzymes.fi/index.php?lang=_fin

ja ne göötit, joille tähän mennessä on tehty polveutumisen tai dna:n määritys on listattu täällä:

http://diagnostics.finnzymes.fi//tietokanta/?lang=fin&hae=1&rotu=130&hakusana

 

Liisa ja Hedda olivat lonkka, kyynärä- ja polvitarkastuksissa. Polvet saivat tuloksen jo saman tien, molemmilla 0-0, lonkat ja kyynärät lausutaan Kennelliitossa, josta varmaan parin-kolmen viikon sisällä saamme lopulliset tulokset. Alustavasti ainakin molemmat näyttivät ihan hyviltä, Liisan lonkat olivat ehkä aavistuksen löysemmät kuin Heddan.  Hedda sai sitten vielä rokotukset, joten nyt toivon mukaan ei tarvitse vähään aikaan käydä klinikalla...

Kaisa osallistui lisäksi 13.10. lauantaina Porissa järjestettyyn silmien joukkotarkastukseen. Tässä vaiheessa (Kaisa on 2,5-vuotias) tulos oli puhtaat silmät.